Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@02:58:35 GMT

مازوت یا خاموشی؟ مسأله این است

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۵۶۸۶۸

مازوت یا خاموشی؟ مسأله این است

شاخص آلودگی هوای تهران؛ هم اکنون 162؛ ناسالم برای تمام گروه‌ها. ماسکی از دود روی دهان تهران زده شده است؛ حالا هر نفسی که فرو می‌رود، ممد حیات نیست؛ مازوت است. سردرد، سوزش و قرمزی چشم و حالت تهوع شکایت مشترک شهروندان تهرانی است که ناچارند به خیابان بروند.

 درست است که کرونا پیشدستی کرده و هم تعداد کارمندان را به یک سوم کاهش و هم محدودیت‌های ساعتی و ترددی تحمیل کرده است، اما بیرون جای نفس کشیدن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
ماسک‌هایی که از بیم کووید19 دهان و بینی را پوشانده هم جوابگو نیست؛ انگار زور مازوت از زور کرونا بیشتر است و از ماسک‌های سه لایه هم عبور می‌کند. خیلی‌ها در این هفته منتظر تعطیلی تهران بودند، اما تهران تعطیل نشد؛ عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در جلسه مدیریت مصرف سوخت زمستانی کشور در پاسخ به اینکه چرا پایتخت تعطیل نشد، گفت: «تهران تقریباً تعطیل است. مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی تعطیل هستند و ادارات با یک سوم نیروها فعال هستند ضمن اینکه معلوم نیست ما تا چه تاریخی ثبات و پایداری هوا خواهیم داشت.» او در عین حال تأکید کرد:«تصمیم‌گیری در این خصوص به عهده کارگروهی است که قانون هوای پاک مشخص می‌کند و آنها متناسب با شاخص‌ها باید این کار را انجام دهند.» همزمان با افزایش آلودگی هوا، کاربران شبکه‌های اجتماعی با هشتگ‌هایی چون «مازوت نسوزانید»، به کیفیت هوای پایتخت و البته دیگر کلانشهرهایی که وضعیت بهتری ندارند، اعتراض کردند. وزیر کشور در واکنش به این انتقادها، توضیح داد:«در حال حاضر با سه موضوع مواجه هستیم فقط موضوع هوای پاک نیست. شرایط اجتماعی ما شرایط خاصی است شرایط اقتصادی، کرونا و تهدیداتی که مرتب صورت می‌گیرد در مردم استرس و نگرانی ایجاد می‌کند.» وی که در جلسه مدیریت مصرف سوخت زمستانی کشور سخن می‌گفت، افزود: «نخست بحث آلودگی هوا است که مردم کلانشهرها نگران آن هستند چرا که شاخص‌های آلودگی بالاست و باعث نگرانی‌های بسیاری در بین مردم خواهد شد، دومین موضوع، بحث خاموشی‌هاست اگر در بحث مصرف برق ملاحظه نشود احتمال افزایش خاموشی‌ها وجود دارد.» وزیرکشور افزود: «اگر سوخت مازوت مورد نیاز تأمین نشود احتمال خاموشی وجود دارد و خاموشی ناخواسته رخ می‌دهد، این خاموشی می‌تواند حوادث بسیاری ایجاد کند. سومین مورد هم کسری سوختی است که مردم باید از آن در نیروگاه‌ها و منازل استفاده کنند.» به‌گفته رحمانی فضلی «اکنون مصرف خانگی رقم بزرگی را به خود اختصاص داده و لازم است تا مصرف خانگی مدیریت و کنترل شود. البته منظور از کاهش مصرف این نیست که به مردم سخت بگذرد بلکه موضوع مورد نظر ما مدیریت مصرف سوخت  است.» رحمانی فضلی تأکید کرد: «موضوع خاموشی برق در چندین استان به‌صورت موردی اتفاق افتاده است، که اگر ملاحظه نشود احتمال خاموشی برق زیاد است.»       گزیده اظهارات مسئولان درباره مازوت عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست‌: معاون دادستان بخشنامه کرده که مانع مصرف مازوت در نیروگاه نشوید بیژن زنگنه وزیر نفت: مایل نیستیم مازوت مصرف شود، اما چاره‌ای نداریم  محسن طرزطلب مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران: نیروگاه‌های استان تهران به‌هیچ عنوان از سوخت مازوت استفاده نمی‌کنند و دادستانی پیشتر مخزن سوخت مازوت دو نیروگاه در این استان را پلمب کرد   

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۶۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۲ لیتر بنزین می سوزانند که این میزان ۲ تا ۳ برابر بیشتر از میانگین جهانی است. - اخبار سیاسی -

غلامرضا شریعتی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور و راه حل هایی که می توان برای برون رفت از این شرایط به کار برد، اظهار داشت:  مشکل اصلی ما این است که خودروهای تولید داخل مصرف بسیار بالایی از بنزین دارند و این امر باعث بروز معضل ناترازی بنزین شده است.

واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت

وی ادامه داد: دولت باید خودروسازان را مجبور کند که در تولیدات خود اصلاحاتی انجام دهند و خودروهای با کیفیت تولید کنند، اما متاسفانه خودروسازان به دنبال اصلاح تولیدات خود و تولید خودروهای با کیفیت نیستند.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: ما معتقدیم که بهترین راه کار برای بهبود ناوگان حمل و حمل در کشور در این شرایط که خودروسازان زیر بار اصلاح تولیدات خود نمی روند واردات خودروهای خارجی است.

شریعتی تصریح کرد: در حال حاضر سرمایه ملی کشور را به خاطر حمایت از خودروسازان داخلی از بین می بریم، امسال مجبوریم به میزان زیادی واردات بنزین انجام دهیم و این به معنای کسری بودجه بیشتر است.

وی با بیان اینکه مصرف بالای بنزین در خودروهای تولید داخل در ردیف اول متهمان ناترازی بنزین است، بیان داشت:  باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر 100 کیلومتر 12 لیتر بنزین می سوزانند که این میزان 2 تا 3 برابر بیشتر از میانگین جهانی است.

شریعتی با تاکید بر اینکه باید از سرمایه ملی خودمان حفاظت کنیم، ادامه داد: علاوه بر بی‌کیفیتی خودروها، حجم بالایی از خودروهای فرسوده در سطح شهر در حال تردد هستند که این امر هم بر استفاده بیشتر از بنزین افزوده است.

عضو کمیسیون عمران بیان کرد: باید برای برون رفت از این شرایط اقدام به متنوع سازی سبد سوخت نیز بکنیم و از خودروهای برقی و هیبریدی هم در چرخه استفاده کنیم تا میزان  خودروهای استفاده کننده از بنزین کاهش پیدا کنند. همچنین ما باید به سمت استفاده از خودروهای دوگانه سوز  مثل سی ان جی و ال پی جی هم حرکت کنیم و به این وسیله از میزان مصرف بنزین در کشور بکاهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • انجام بیش از ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • امسال خاموشی نداریم | ۲۰ هزار مگاوات ناترازی برق صحت ندارد
  • امسال خاموشی نداریم
  • معمای بنزین در ایران